תופעות בהסתגלות הגוף לתזונה קטוגנית ודלת פחמימה:
ראשית ולפני הכל, כשאנחנו משנים תזונה, ובכלל מערך מטבולי והורמונלי, הגוף עסוק ראשית ב'לבקש' ולהערים קשיים על מנת להחזיר אותנו למצב ש'נוח' לו.
בשלב הבא הוא מנקה את הרעלים מהגוף ו'מדבר' אלינו בבקשה להקשיב לו.
בימים בראשונים בתזונה הקטוגנית המוח שהיה רגיל לקבל את האנרגיה שלו מסוכר נכנס למצוקה עקב הפסקת הגעת סוכר במידה מספקת.
מאגרי הסוכר של הגוף מצומצמים ואינם יכולים לספק את דרישות הגוף מעבר ליום.
הגוף יגיב בהתאם בחשק עז למתוק הידוע גם כ- craving. צריך להבין שהגוף שלכם אינו יודע שאתם מעוניינים להכנס לקיטוזיס ומבחינתו סוכר הוא עדיין הדלק העיקרי. עד אשר נכנס לקטוזיס הגוף יגיב בהתאם – קרי ילחץ על כ על מנת לקבל הסוכר שלו בחשק למתוק.
שלב ראשוני זה הוא הקשה ביותר ולכן חשוב להבין שהוא זמני. עצות להתמודדות עם שלב זה:
יש להרחיק ממכם את כול המאכלים הפחמימתיים, שלא יהיו בבית בכלל. כשחבילת העוגיות יושבת לכם מול העיניים קשה להפסיק לחשוב עליה ועוד במצב של חוסר סוכר.
לא להשאר רעבים. לאכול ברגע שרעבים עם הדגשה על שומן מהחי, בלי מוצרי חלב כלל. שומן מהחי הוא משביע מאד ועוזר להתמודד עם המצב. לא לפחד מכמות הארוחות או כמויות האוכל. יש לאכול ארוחה שומנית מאד עד שובע.
תופעות צפויות – והטיפול בהן:
חשוב לציין שאמנם מנטלית אנחנו תופסים את התופעות כשליליות… הן לגמרי חיוביות ומעידות על תהליך נכון והסתגלות של הגוף.
עייפות – נחים. הגוף מאותת עייפות לא שגרתית כי הוא רוצה פחמימות כדלק זמין (לפרק שומן זה קשה 😬). חולף תוך כמה ימים חלק מההסתגלות.
כאבי שרירים/ התכווצות שרירים – מאטים את התנועה ובמצבים של אימוני כושר – מתאימים ליכולת.
קשה לגוף לפרק שומן והוא מפעיל קושי – חולף תוך כמה ימים עד שבועיים. ניתן לצרוך מגנזיום ציטרט, כדור לפני השינה למשך כשבועיים
סחרחורות – אותו כנ"ל, נחים, יושבים, נותנים לחלוף ומתגברים בנתרן – כוס מים עם רבע כפית מלח אטלנטי תעשה עבודה – חולף תוך כמה ימים
בחילות וצרבות – לתבל ולהוסיף משהו חמוץ או מלוח (לימון, מלח, חומץ) שיעזרו לכיס המרה לפרק את השומן.
חלק מתהליך הסתגלות הגוף לשומן. חשוב להבין שאנחנו מותאמים לצרוך ולפרק שומן והיות שהרגלנו את הגוף לסוכר, הוא מחזיר לעצמו את המסוגלות הזו.
שילשולים – לשתות הרבה ולתסף באיברי פנים וציר עצמות.
אמור לחלוף תוך כמה ימים. המעי מתנקה ומוציא את כל עודפי הפסולת שהצטברה.
כאבי ראש – לרוב מעיד על מעבר לעבודה על שומן וחוסר בנתרן.
יש לשתות כוס מים עם רבע כפית מלח אטלנטי או ציר עצמות עשיר ומומלח.
עצירות – לרוב זו לא עצירות זו האטה ביציאות – לשתות הרבה ולתסף שומן ואפילו כף שמן קוקוס בקפה או ציר עצמות.
המעיים סופגים טוב יותר, ויש פחות זבל להוציא החוצה. אף אחד לא החליט שצריך לעשות קקי כל יום. קטוגני טוב עושה קקי פעם בכמה ימים.
טעם מתכתי בפה וריח 'אצטון' או מתוק – ללעוס מעט עלי כוסברה או נענע או פטרוזילה אם הריח מציק.
נגרם עקב כך שבתהליך ייצור הקטונים נוצר גם אצטון – חולף תוך יומיים שלושה
פריחה, נקראת גם KETO RUSH – נגרמת כאשר לעתים מצב הקטו גורם לדלקות חבויות לפרוץ. זה אמור לעבור בין 3 ימים לשבועיים. צריך לעקוב. מאופיין הרבה אצל נשים עם חוסר איזון הורמונלי או בהיריון
♥︎ ענת פרנק-אוכל אמיתי RealFood ליווי להסתגלות לתזונה קטוגנית ודלת פחמימה, דיוק | איזון | התאמה