תפריט סגור
סרטן השד - סרטן מטבולי

סרטן השד: סרטן מטבולי ואיך אורח חיים ותזונה יכולים להשפיע עליו

מהו סרטן מטבולי?

מחקרים מהשנים האחרונות מצביעים על כך שסרטן השד, בדומה לסוגי סרטן אחרים, אינו מחלה גנטית בלבד אלא בעיקר מחלה מטבולית. ד׳ר תומאס סייפריד, מחבר הספר Cancer as a Metabolic Disease, טוען כי המקור העיקרי להתפתחות סרטן נעוץ בתפקוד לקוי של המיטוכונדריה, שמוביל לתלות של תאים סרטניים בגלוקוז כמקור אנרגיה. התאוריה המטבולית מבוססת על העובדה שתאי סרטן מסתמכים כמעט לחלוטין על גליקוליזה (פירוק גלוקוז) כדי לייצר אנרגיה, גם בנוכחות חמצן, בניגוד לתאים בריאים שמשתמשים במיטוכונדריה בתהליך יעיל יותר להפקת אנרגיה.

הרכיב הגנטי: מה משמעותו האמיתית?

למרות התפיסה הרווחת, רכיב גנטי תורם רק ל-5%-10% ממקרי סרטן השד. שאר המקרים מושפעים בעיקר מגורמי סביבה ואורח חיים. מחקרים מראים כי דלקת כרונית, עמידות לאינסולין ורמות גבוהות של סוכר בדם מהווים קרקע פורייה להתפתחות מחלות סרטן, כולל סרטן השד (Fung, The Cancer Code, 2021).

תזונה קטוגנית ככלי למניעת סרטן השד

התזונה הקטוגנית, שמטרתה להכניס את הגוף למצב של קטוזיס, מפחיתה את רמות הסוכר והאינסולין בדם ומונעת "האכלה" של תאים סרטניים. מחקרים שבוצעו במעבדות ובקרב מטופלים מראים שתזונה זו יכולה לעכב את התפתחותם של תאים סרטניים ואף לתרום לצמצום גידולים קיימים.

ד׳ר אדריאן שאקוט, חוקר מטבוליזם סרטני, מסביר כי: "מעבר למקור אנרגיה מבוסס שומן במקום גלוקוז, יכול להרעיב תאים סרטניים ולחזק את התאים הבריאים" (Shackout, 2019).

הרפואה הפונקציונלית ופליאו-מדיצינה: גישה הוליסטית לטיפול

הרפואה הפונקציונלית וגישת פליאו-מדיצינה מאמצות את הרעיון שסביבה בריאה, תזונה מדויקת וניהול אורח חיים מאוזן הם כלים חיוניים למניעת מחלות ולשיקום הגוף. Paleomedicina, ארגון המתמחה בטיפול במחלות כרוניות באמצעות תזונה, מדגיש כי תזונה קטוגנית מבוססת מזונות שלמים יכולה לא רק לתמוך במניעת סרטן אלא גם לשפר תוצאות של טיפולים קיימים.

עקרונות עיקריים:

  1. תזונה אנטי-דלקתית:
    • מזונות עשירים בשומנים בריאים (שומן מן החי, שמן זית, חמאה).
    • הימנעות מסוכרים, דגנים ושמנים מעובדים.
    • שילוב מזונות אנטי-דלקתיים כמו כורכום, דגים שמנים וירקות עליים.
  2. צום לסירוגין ואוטופגיה:
    • חלון אכילה של 6-8 שעות ביום.
    • הפעלה של תהליכי ניקוי עצמי (אוטופגיה) המסייעים בשיקום תאים בריאים והרס תאים פגומים.
  3. איזון הורמונלי:
    • הפחתת סטרס כרוני באמצעות מדיטציה, פעילות גופנית מתונה ושינה איכותית.
    • ניהול רמות קורטיזול ומלטונין בעזרת חשיפה נכונה לאור יום.
  4. ויטמינים ומינרלים חיוניים:
    • ויטמין D (חושף לתמיכה במערכת החיסון).
    • אומגה 3 להפחתת דלקת.
    • מגנזיום לשיפור חילוף החומרים.

תזונה קטוגנית משקמת בשילוב כימותרפיה

במסגרת פרוטוקול משולב, תזונה קטוגנית יכולה להגביר את יעילות הטיפול הכימותרפי. Paleomedicina מדווחת על הצלחות משמעותיות בשילוב תזונה זו עם טיפולים קונבנציונליים. מחקר שהתפרסם ב-Nature Metabolism (2020) מדגיש כי שימוש בתזונה קטוגנית לצד טיפולים מסורתיים הפחית משמעותית את צמיחת הגידול ושיפר את מצבם הכללי של המטופלים.*תדברו איתי על הפרוטוקול.


תרומתו של ד"ר אוטו וורבורג

ד״ר אוטו וורבורג, זוכה פרס נובל לפיזיולוגיה או רפואה לשנת 1931, פיתח את תאוריית המטבוליזם הסרטני. הוא גילה שתאי סרטן מעדיפים להשתמש בגליקוליזה אנאירובית כמקור אנרגיה, גם בנוכחות חמצן, תופעה המכונה "אפקט וורבורג". וורבורג טען כי שינוי זה במטבוליזם התא נובע מפגיעה בתפקוד המיטוכונדריה, מה שמוביל להישרדות מוגברת של תאי הסרטן. ד״ר תומאס סייפריד התבסס על התאוריה של וורבורג כדי להעמיק את ההבנה על תפקוד המיטוכונדריה וכיצד תזונה קטוגנית עשויה למנוע ולהאט את התקדמות המחלה.

פער בין הרפואה הקונבנציונלית לתפיסה המטבולית

בעוד הרפואה הקונבנציונלית מתמקדת בגורמים גנטיים וטיפולים כימותרפיים, התפיסה המטבולית גורסת שמקור המחלה הוא בשיבושים מטבוליים הנגרמים מתזונה לקויה, דלקות כרוניות ושינויים הורמונליים. התפיסה המטבולית מדגישה שינויים באורח חיים ובתזונה כאמצעי מרכזי למניעה וריפוי.

תרומתו של ווסטון פרייס והגישה המסורתית

ראשית המחקר המודרני על מחלות כרוניות, כולל סרטן, החל בתחילת המאה ה-20 על ידי חוקרים כמו ווסטון פרייס. פרייס גילה שעמי מסורת שחיו על תזונה טבעית נותרו בריאים וחסינים מפני מחלות כרוניות, כולל סרטן. התובנות שלו מהוות תשתית להבנת הקשר בין תזונה מודרנית למחלות.

סיכום והמלצות מעשיות

סרטן השד, כסרטן מטבולי, מגיב בצורה יוצאת דופן לשינויים באורח החיים. מעבר לתזונה קטוגנית, צום לסירוגין, ניהול סטרס ועיצוב מחדש של הסביבה שלכם, יכולים להשפיע על מהלך המחלה ואף למנוע את התפרצותה.

שינוי אורח חיים ובריאות מותאמת אישית

המידע שבידכם הוא כוח. אם גם אתם מבינים את החשיבות של שינוי תזונתי וניהול אורח חיים מאוזן, אני מזמינה אתכם להצטרף לתוכנית הליווי שלי. יחד נבנה תפריט מותאם אישית, נשפר את הרגלי היומיום שלכם וניצור דרך בריאה ומאוזנת יותר להתמודדות עם אתגרי הבריאות.

🔗 להצטרפות לתוכנית ליווי מותאמת אישית: לחצו כאן
יחד, נוביל שינוי חיובי ומשמעותי לבריאותכם.

עדכונים נוספים ומידע בלעדי:
עקבו אחריי בעמוד האינסטגרם והפייסבוק שלי לקבלת תוכן איכותי, עדכונים ותמיכה.

 
 
 
 

מומלץ להתייעץ עם אנשי מקצוע בתחום הרפואה הפונקציונלית והתזונה הקטוגנית להתאמת תפריט מותאם אישית. הבחירות שאתם עושים היום הן המפתח לבריאות של המחר.

לקריאה נוספת:

  • Seyfried, Thomas. Cancer as a Metabolic Disease.
  • Fung, Jason. The Cancer Code.
  • Hyman, Mark. Food: What the Heck Should I Eat?
  • Paleomedicina. אתר Paleomedicina

הערה: המאמר נכתב לצרכי מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי אישי.

דילוג לתוכן