תפריט סגור

כשהתחלתי את המסע שלי לשיפור הבריאות, גיליתי את היתרונות העצומים של ציר עצמות בקר. כאמא שדואגת לבריאות המשפחה שלי, רציתי למצוא דרך טבעית ויעילה לשמור על חוסן ובריאות מיטבית. מתכון ציר העצמות שלי נוצר מתוך הרצון לספק לגוף את כל מה שהוא צריך כדי לתפקד במיטבו.

היתרונות הבריאותיים של ציר עצמות:

ציר עצמות בקר הוא מקור מעולה לקולגן, ג'לטין, ויטמינים ומינרלים שמסייעים לחיזוק המפרקים, שיפור בריאות העור, תמיכה במערכת החיסון והעיכול, ושיפור כללי של התחושה הפיזית והנפשית. מדובר במהפכה אמיתית בתחום הבריאות העולמית, כאשר יותר ויותר אנשים מגלים את הכוחות הרפואיים של הציר.

כוחו העצום של הציר הוא בעיקר בשיקום מערכת העיכול ודפנות המעי ויעיל במיוחד במצבי דלקתיות כגון קרוהן, קוליטיס, צרבות ומחלות אוטואימוניות.
יתרונותיו גם מסייעים להחלמה מבעיות פרקים, עור, ועצם. מסייע גם במניעת נשירת שיער וחיזוק ציפורניים.

מתכון מותאם לקיטוגנים ולא קיטוגנים:

מרכיבים:

אופן הכנה:2 קילוגרם עצמות בקר איכותיות המורכבות: מעצמות מח, עצמות ברך וגידים או שאריות קיצוב
עשבי תיבול: 2 עלי דפנה, צרור, פטרוזיליה, צרור כוסברה
מלח, פלפל
מים עד גובה הסיר
ניתן להעשיר בנתחי בשר כמו: שני נתחי אוסובוקו/ או מגש גרונות הודו/ נתח שפונדרה/ זנב – ולהוציא אחרי כמה שעות
תבלינים: לא משתמשת בגרסה השיקומית

אופן הכנה:

לצרוב את העצמות בתנור עד השחמה טובה
להוסיף את כל המרכיבים הנותרים לסיר גדול ולהביא לרתיחה
להוריד את האש לבינונית-נמוכה ולבשל במשך 24-48 שעות. במהלך הבישול, להסיר את הקצף שנוצר על פני השטח.


(למתכון ציר עצמות שאינו קטוגני) ניתן להוסיף ירקות שורש: גזר, בצל, דלעת, סלרי – שורש ו/או גבעולים – חתוכים לקוביות
את הירקות מוסיפים או בחצי שעה הראשונה ומוציאים – או בחצי שעה האחרונה
לסנן את הציר ולהסיר את העצמות והירקות.

ניתן להשתמש בציר כבסיס למרק או לשתות כפי שהוא

אפשר תוך כדי להוסיף נתחי בשר עשירים בקולגן כגון: צלי (כתף 5) כי זה נתח שעובר בו פס קולגן, גרונות, אוסובוקו ועוד. לאחר שהם 3/4 מבושלים מוציאה ומבשלת אותם עם רטבים כארוחות משנה.
כל תוספת כזו מעשירה את הציר.
יוצא ציר ניטרלי ועדין שאפשר לשתות ככה או להוסיף לתבשילים
ערובה לציר שיצא טוב – כשהוא מתגבש לג'לטין, מרקם ג'לי, בקירור.

ציר מוסדי, כפי שמוגש במסעדות, נועד בעיקר להוסיף טעם למנות ומתבשל לפרקי זמן קצרים יותר עם פחות דגש על הערכים הבריאותיים. לעומת זאת, ציר שיקומי קיטוגני מתבשל במשך שעות ארוכות כדי למצות את כל המרכיבים התזונתיים מהעצמות. ציר זה מותאם במיוחד לדיאטה הקיטוגנית ועשיר בחלבונים ושומנים בריאים, התורמים לשיקום והגברת האנרגיה בגוף.

ציר עצמות בקר הוא לא סתם מתכון, אלא כלי עוצמתי לשיפור הבריאות והתחושה הכללית. בין אם אתם עוקבים אחרי דיאטה קיטוגנית ובין אם לא, ציר העצמות יכול להוסיף ערך רב לבריאות שלכם ולתפריט היומי שלכם.

אם פשוט בא לכם לוותר על כל התהליך ולרכוש ממני… מוזמנים להיכנס לקישור הבא ולהזמין אונליין

דילוג לתוכן