תפריט סגור

מוצרי חלב שמנים בתזונה הקטוגנית ודלת פחמימה.. כן או לא? 

אז עכשיו מותר קצת לבאס לא?!
אז למה לא מוצרי חלב? ומתי כן?
(ושכל אחד יעשה את השיקול המושכל שלו בהתאם לשלב התזונה בו נמצאים)

נסתכל על שלושה נדבכים:

1. רגישות – רוב האוכלוסייה רגישה ללקטוז. חסר לנו אנזים שמפרק שנקרא לקטז. כניסה לתזונה ללא בדיקת רגישות ללקטוז זה ברמת חוסר אחריות. הבדיקה מתבצעת בהימנעות של כחודש ואז העמסה של 3 ימים

2. אינסולין – אכילת מוצרי חלב מעלה אינסולין בשל חלבוני וסוכרי החלב. ולכן מעכבת ירידה במשקל ופוגעת בניהול אינסולין החשוב של התזונה

3. הורמונים – מבנה החלב מכיל הורמונים רבים שאמורים לגדל עגל בתקופה קצרה מאוד לגודל מלא (חצי טון!). ההורמונים משבשים את האיזון ההורמונלי שלך

עד כמה זה מותר מוצרי חלב ואפשרי במסגרת התזונה הקטוגנית? דלת פחמימות? ולמי?

כמה עובדות על החומר הלבן לבן הזה:
בחלב יש 2 סוגי חלבון – קזאין ומי גבינה. כאשר הקזאין הוא כ 80%. יש שומן וגם פחמימה (לקטוז).

מוצרי החלב המומלצים לתזונה דלת פחמימות הם בעלי אחוזי שומן גבוהים כמו – חמאה, שמנת, שמנת חמוצה וגבינות שמנות שיושנו לפחות חודש

חלב ניגר, יוגורט יווני (יש כאלה שכן צורכים יוגורט יווני בכמות מסוימת) וכל הרזים אינם כלולים בתזונה זו.

למה לא כדאי לצרוך מוצרי חלב?

מוצרי חלב ידועים כמזון אלרגני. האלרגיה היא בעיקר בגלל החלבון של החלב – הקזאין. כאמור החלבון השולט בהרכב.

אצל מי? בעיקר אצל אנשים אשר רגישים למזון או שיש להם עניין אוטואימוני.
דוגמאות כמו – אסטמה וכל הבעיות של מערכת הנשימה, פסוריאזיס, מחלות מעי דלקתיות, בלוטת תריס ועוד ועוד
ולכן אנשים הסובלים מהנ"ל צריכים
**להימנע לחלוטין ממוצרי חלב**

חמאה לרוב לא תהיה בעייתית מאחר והיא נחשבת כשומן, ואולי גם שמנת מתוקה תהיה סבירה עבורם אבל יש לעשות בדק אישי.

דוגמאות נוספות למצבים בהם לא כדאי לאכול מוצרי חלב או ממש מעט – אקנה, בעיות עיכול וסוכרת.

למה סוכרת אתם בטח שואלים? הרי זה מוצר המכיל הרבה שומן וחלבון, לא? כיביכול כשר לתזונה קטוגנית אפילו הארד קור.
אז זהו, שלא מדויק – החלבון של החלב בעצמו גורם לתגובה אינסולינית וגורם לעלייה של רמות הסוכר! וגורם גם – לרעב מוגבר בנוסף!
רעב מוגבר = חשקים = עיכוב בירידה במשקל

ההסבר המדעי יותר, אחת הסיבות לכך שמוצרי חלב יוצרים קפיצות באינסולין היא כמות חומצות האמינו שבהם. למעשה, הקפיצה ברמת האינסולין מתקשרת לרמות גבוהות של חומצות האמינו מסועפות השרשרת לאוצין, וואלין, ואיזולאוצין

סיבה נוספת לכך שמוצרי החלב מגרים הפרשה מוגברת של אינסולין היא השפעותיהם על ההורמון הנקרא פוליפפטיד אינסולינוטרופי תלוי-גלוקוזה glucose-dependent insulinotropic polypeptide (GIP).

וחלק אחרון שאתייחס אליו, והוא בעצם הסיבה שרוב האנשים פנו עוד מההתחלה לתזונה דלת פחמימות או קיטו – ירידה במשקל!

כן מוצרי חלב הם אינם חלק מהבסיס והם למעשה אפורים☹️. משמע, הם לא בקבוע שלכם וכתוספת ותו לא.
זה נכון שראיתם שבקיטו יש מלא מתכונים עם גבינות שמנות ויכול להיות שזה היה הטריגר שמההתחלה בכלל נכנסתם לתזונה? 🙄
אבל לא, מוצרי חלב אינם הבסיס של התזונה ולכן אם אתם רוצים לרדת במשקל (ואתם רוצים! הכי רוצים!) תאלצו להיפרד מהם אולי לתקופה מסוימת או למנן אותם למינימום.
בהמשך ובמידה ואין לכם את כל הבעיות שהזכרתי למעלה תוכלו לאכול מהם קצת יותר 💥

ובכל זאת מה טוב בהם?
קלללל
זה טעים! 😝
זה מפנק
זה מגוון את התזונה
המרקם משתלב נהדר ויכול להקפיץ כל ארוחה
עדיין יש בזה שומן מהחי

הפוקוס הוא בעיקר על מוצרי חלב אשר מכילים הרבה שומן – גבינות שמנות מיושנות לפחות חודש – נעדרות לקטוז

לסיכום, כפי שהבנתם מוצרי חלב הוא מוצר אינדיבידואלי כל אחד והבסיס שלו.

היה ויש לכם את הרגישות 👆 לא מומלץ לכם.

איך בודקים רגישות למוצרי חלב?

בדיקות רגישות רפואיות אינן מדויקות. הדרך הטובה ביותר היא להימנע מאכילת מוצרי חלב לחלוטין למשך חודש ואז לתסף לכל ארוחה מוצרי חלב נחותים כגון גבינה 5% או שמנת 15% 
כדאי לבצע את העמסה בסופי שבוע, כשההקשבה לגוף מיטבית.
תחושות מנבאות: אחרי העמסה של מוצרי חלב יכול ותחושו בחילה, נפיחות, כאבי ראש, פריחה קלה ועוד – אם חשתם את התופעות – הנכם רגישים למוצרי חלב.


אם לא, וזה לא מפריע לכם לעצור ירידת משקל אז סבבה הרווחתם! אם כן – תורידו קודם גבינות שמנות, שמנת מתוקה וחמוצה ותראו האם המשקל חוזר לרדת.
גבינות 'רזות' הן מוצר נחות ומעובד.
ולכן אם כבר נאפשר לעצמנו לאכול מוצרי חלב זה יהיה רק מוצרי חלב מעל 30% שומן מיושנים לפחות 30 ימים, לאחר בדיקת רגישות ובתום הארוחה. לזכור שצריכה מוגברת תפגע בירידה במשקל/נפח

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן